Logopediepraktijk 

B.M.L. Schaapveld 

Waarom Logopedie?

 Het vak van logopediste is meer dan spraak alleen..

  • 1544025145 (2)
  • 1544025145 (2)


Stem- en ademklachten kunnen optreden op alle leeftijden.

Dit kan leiden tot problemen in sociale situaties, werksituaties. Een logopediste zal proberen te ontdekken of dit een fysiek en/of psychologisch probleem is en hier een patiënt inzichten in geven, ontspanningsoefeningen geven en stemtechnieken aanleren.


Een pasgeboren baby weet van nature hoe hij moet drinken.

Als drinken toch niet lukt kan dit een groot probleem zijn. Een logopediste zoekt samen met ouders naar een oplossing om het drinken en eten te vergemakkelijken.

Peuters en kleuters en kinderen leren taal gebruiken.

Soms spreekt het kind in kromme zinnen, vindt het de juiste woorden niet of krijgt het de klanken niet goed uitgesproken. Als het op deze leeftijd mis gaat dan kan een kind er haar hele leven last van hebben. Een logopediste helpt kinderen met hun spraak- en taalontwikkeling.

Krijg je door een beroerte of ongeluk met een taalstoornis te maken?

Een logopediste kan helpen om een passende oplossing te vinden om beter te kunnen communiceren. Door beter te leren communiceren verhoogt dit een levenskwaliteit en het voorkomt eenzaamheid.

Bovenstaande situaties zijn maar enkele vormen van hulp die een logopediste kan bieden.  


Indien u vermoedt dat een van deze problemen voor u van toepassing is dan kunt u terecht bij mij of bij collega logopedisten.


Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen!